Prezentare

 

Comuna Taşca este situată pe drumul naţional DN 12 la 6 km de oraşul Bicaz, de-a lungul râului cu acelaşi nume, având o populaţie de 2715 locuitori. Comuna se învecinează la est cu oraşul Bicaz, la vest cu comuna Bicazu Ardelean, la sud cu comuna Tarcău, iar la nord cu satul Izvoru Muntelui- Bicaz, Muntele Ceahlău.

Ne propunem sa fim o scoala apreciata de catre elevi, parinti si comunitatea locala pentru eficienta activitatii instructiv – educative si asigurarea egalitatii sanselor la educatie pentru toti elevii, pentru rezultate deosebite in activitatea de performanta, pentru conditiile materiale necesare unui invatamant de calitate si pentru ancorarea scolii in comunitatea locala si europeana.

Impreună cu comunitatea locală, scoala noastra isi propune să asigure elevilor condiţii optime de învăţare, să dezvolte competenţe şi capacităţi de comunicare eficientă şi să formeze atitudini necesare integrării şi adaptării la schimbări într-o societate democratică, ale cărei valori sunt spiritul de iniţiativă, capacitatea de asumare a răspunderii şi respectarea legilor.

Primele inceputuri de scoala in comuna Tasca se cunosc dinainte de 1830, cand se adunau cativa baieti si fete in biserica si descifrau ceaslovul, scriau cu pana de gasca sub supravegherea preotului calugar Constantin de la schitul Varatec.

Scoala primara in satul Tasca ia fiinta in jurul anului 1840, in casa familiei Varaticu Vasile, situata langa biserica satului. Primul invatator a fost Ioan Popovici, urmat de preotul Corijescu. Localul propriu-zis a fost construit dupa 1880, scoala veche, astazi nefunctionala.

Intre anii 1931-1938 au profesat ca invatatori titulari sotii Virginia si Vasile Mitru. Acesta din urma, inrolat in al doilea razboi mondial ca locotenent, si-a jertfit viata pe campul de lupta. Prin contributia lui la educarea copiilor de pe aceste meleaguri si punerea vietii in slujba patriei, a devenit un simbol de recunostinta pentru generatiile urmatoare.

In 1972 s-a dat in folosinta actualul local al scolii Tasca, extins in 1980 si modernizat si reabilitat dupa 1990 prin: realizarea instalatiei de incalzire centrala, retea de apa potabila, schimbarea tamplariei exterioare si interioare, reparatii acoperis, finisaje exterioare, parchet laminat in salile de clase, grup social interior, mobilier scolar nou, telefonie fixa si mobila, televiziune prin cablu, sistem video de supraveghere, aparatura IT, acces internet, material didactic si carte scolara, teren de sport multifunctional.

Gradinita Tasca beneficiaza de aceleasi conditii ca si scoala din centrul comunei. Localurile scolii si gradinitei din satul Neagra, construite, primul inainte de 1960, iar al doilea in 1971,au fost renovate de asemenea dupa 1990 si dotate cu centrale proprii de incalzire cu gaz metan , retea de apa potabila, telefonie fixa si mobila, televiziune prin cablu, conectare internet.

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Background pattern
Background image